logo Miercuri, 21 Februarie 2018
 
Diverse
Feedback
Despre noi
Ce facem
Contact
rss juris.ro RSS
 
Arhiva stiri
 
Editorial

Curtea Constitutionala rateaza o sansa istorica. A cata ?

15 Ianuarie 2009
Autor: Ion Popa

Recenta hotarare a a Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea Ordonantei de Urgenta a Guvernului care interzicea cumul pensiei cu salariul de la stat a pus in evidenta, in afara aspectelor de fond generate de continutul ordonantei, un mod profund viciat al unor institutii ale statului de a se raporta la anumite principii de drept si etice.

 
Editorial

Nesimtirea publica

21 Iulie 2008
Autor: Ion Popa

Cele mai multe autoritati, daca nu chiar toate, in Romania sufera de o aroganta inexplicabila. Intreaga societate publica romaneasca este construita pe principiul violentei arogante.

 
Opinie

Iresponsabilitatea justitiei

16 Iulie 2008
Autor: Ion Popa

Oricine a avut de a face cu sistemul judiciar din Romania nu a putut sa evite gustul amar aparut dupa interferenta cu acest sistem. Dintre multele cauze ale gustului amar, fariseismul este una dintre cele mai frustrante. El denota iresponsabilitatea cu care membrii sistemului judiciar (judecatori, procurori, avocati, jurisconsulti si alti participanti) trateaza activitatea lor cotidiana.

 
Editorial

CSM inutil

11 Ianuarie 2008
Autor: Ion Popa

CSM este inutil pentru atingerea scopului declarat. Recentele alegeri demonstreaza, prin modul in care au decurs, de la candidaturi la anuntarea rezultatelor, ca este inutil pentru justitie, independenta sau reforma justitiei.

 
Editorial

Inutilitatea unor ramuri de drept

29 Octombrie 2007
Autor: Ion Popa

Ramurile de drept sunt creatii doctrinare. Rolul practic al unora din acestea este daca nu inutil, cel putin dubios. Daca un profan ar dori sa inteleaga dreptul romanesc, s-ar izbi de aceasta notiunea nereglementata dar care ii afecteaza drepturile. De altfel, nici doctrina nu este totdeauna de acord cand o anumita zona a dreptului se constituie in ramura de drept si cand nu.

 
Selectii
Nesimtirea publica (Opinii)
Codul Fiscal (Legislatie)
Constituţia Romāniei şi 2 legi uzuale actualizat 1 octombrie 2007 (Carti)
DECRET nr. 92 din 19 aprilie 1950 pentru nationalizarea unor imobile (Legislatie)
Lista statelor ale caror acte notariale sunt acceptate in Romania fara apostilare si fara supralegalizare (Articole de specialitate)
Colaboratori la JURIS.ro (Joburi/Anunturi)
Curtea Constitutionala rateaza o sansa istorica. A cata ? (Opinii)
CSM inutil (Opinii)
Drept internaţional public (Carti)
Iresponsabilitatea justitiei (Opinii)
 
 
 
Thank you for visiting juris.ro